Midgard, Svět ledu a Svět ohně

29.07.2022 10:06

V úterý jsme dorazili do Midgardu, světa lidí. Tam se nám zjevil Loki, bůh falše, lsti a mnoha jiných špatností. Nechal nás nahlédnout do řady svých dobrodružství a zdá se, že pokud budeme plnit jeho rozmarná přání, snad nás nechá na pokoji. Poznali jsme i Sigyn, jeho ženu. Bohužel jsme se museli vzdát vždy jedné z našich zlatých mincí a ve světě lidí ji vyměnit za co nejzvláštnější předmět.

Ve středu nás čekala chladná náruč Jotunheimu. U Mímího jsme potrápili svoje mozkové závity a pak ještě museli přenést zásoby vody na zítřejší pobyt v Múspelheimu. Večer při stínovém divadle jsme se pobavili u scének s viningskou tematikou.

Po velice chladné noci jsme se probudili do horka Múspelheimu, světa věčného ohně. Museli jsme porazit obra Surtra, což se naštěstí podařilo, a jako odměnu jsme si přinesli jeho ohnivý meč. Ještě se bude hodit. Také  jsme se naučili vyrábět louče a večer se nechali okouzlit nádherou svíčkového fotbalu a hry Pod svíčkou je nejvíc tma. Dokonce se nám podařilo opravit Bifrost, takže můžeme cestovat dál mezi devíti světy.