Svartalfheim, Helheim a závěr v Niflheimu

07.08.2022 21:54

V úterý jsme se vydali na dlouhou cestu pro Thorovo kladivo a odpoledne spolu s trpaslíky tvořili své vlasní Yggdrasily. V noci nás pak čekal složitý úkol - najít Heimdalla a po Bifrostu se dostat až do říše mrtvých - Helheimu.

Druhý den jsme pomáhali Hel, která nás odsud sice nechtěla pustit, ale náš úkol byl důležitější, a tak neměla na výběr. Museli jsme se ale prokázat silnou vůli a zříct se svých špatných vlastností. Za odměnu nás večer čekal bujarý tanec a spousta lahůdek.

Ve čtvrtek jsme se přiblížili cíli naší cesty - Niflheimu a jeho 11 řekám. Nejprve jsme museli získat ochranné runy. Pak jsme museli najít způsob, jak je překročit, abychom se v posledním souboji mohli utkat s Nidhoggovými přisluhovači. Přidala se k nám i veverka Ratatosk, která si spočítala, že než nechat zahynout Yggdrasil, to nám radši pomůže. Jen jedna z nás byla hodna vládnout hořícím mečem a nakonec Nidhogga porazila.

V pátek nás navštívil sám Ódin a poděkoval nám. A pak už nás čekaly jen radovánky - chladná voda, která nás osvěžila, trocha hazardu v podobě kasina a spousty laskomin a také velké poklady, které jsme jako poděkování dostali od bohů Ásgardu. Sice jsme Devět světů museli opustit, to ale neznamená, že už teď se netěšíme na další dobrodružství...

Fotogalerie: Svartalfheim, Helheim a závěr v Niflheimu